فلوراید تراپی

فلورایدتراپی کودکان و بزرگسالان

یکی از روش‌های مناسب جهت پیشگیری و کاهش پوسیدگی در دندان کودکان است فلوراید ماده اولیه ی ضد پوسیدگی است که به صورت سیستمیک(داخل بدن) و موضعی عمل می کند و به عنوان یک معیار مطمئن و موثر در جوامع بشری برای کاهش شیوع و وقوع پوسیدگی های دندان است. پوسیدگی دندان هنگامی رخ می‌دهد، باکتری‌های تولیدکننده اسید مینای سخت محافظت‌کننده دندان‌ها را حل می‌کنند.

وقتى فلوراید با مینا و عاج دندان تماس مى یابد، با کلسیم و فسفر موجود در آنها فلورو آپاتیت را تشکیل مى دهد و این ترکیبى است که نسبت به هیدروکسى آپاتیت که ماده اصلی تشکیل دهنده دندان است به اسید مقاوم تر است.

فلوراید باعث رمینرالیزاسیون ( معدنى شدن مجدد) سطح دندان هاى پوسیده و به این ترتیب موجب افزایش مقاومت سطح دندان در برابر پوسیدگى می شود.

در نهایت، اثرات ضد میکروبی: فلوراید در غلظت بالا خاصیت ضد میکروبی داشته و میکروارگانیسم های دهان را از بین می برد.

 

مراحل فلوراید تراپی

۱-   ابتدا سطح کلیه دندانها با برس مخصوص تمیز می شود

۲-  سطح  تمام دندانها به ژل فلوراید آغشته می شود

۳-  ژل فلوراید حدود ۴ دقیقه در مجاورت دندان قرار می گیرد.

۴-  در تمام مراحل پشت کودک حالت عمودی داشته سر کمی به سمت جلو خم می شود و ساکشن ( بزاق کِش ) در دهان کودک قرار میگیرد تا از بلع فلوراید ممانعت به عمل آید .

۵-  پس از گذشت ۴ دقیقه اضافات ژل با گاز استریل یا پنبه برداشته می شود. در این مرحله کودک آب دهان خود را بطور کامل خارج می کند.

۶-  کودک نباید بعد از فلوراید تراپی دهانش را بشوید و تا نیم ساعت باید از خوردن و آشامیدن اجتناب کند. و  طی این مدت در صورت جمع شدن بزاق در دهان ، آنرا خارج کند.

۷-  در صورت مشاهده علایمی نظیر دل درد و تهوع ، به کودک شیر بخورانید.این حالت به ندرت اتفاق می افتد و آن زمانیست که کودک مقدار زیادی از ژل را ببلعد.با استفاده از ساکشن قوی و خم کردن سر به جلو امکان مسمومیت به صفر می رسد .

۸-  فلوراید تراپی کودکان زیر ۳ سال یا کودکانی که مهارت خارج کردن بزاق (تف کردن ) ندارند ، انجام نمی شود.

۹-  انجام فلوراید تراپی با صلاحدید دندانپزشک و انجام آن بصورت دوره ای (هر ۶ ماه یکبار ) بین ۳۰ تا۶۰ درصد باعث کاهش  پوسیدگی می شود.

۱۰- فلوراید تراپی هم برای دندانهای شیری و هم برای دندانهای دایمی قابل انجام است ولی بیشتر در ۶ سالگی همزمان با رویش اولین دندان دایمی انجام می شود.

 

عوارض و خطرات

فلوراید تراپی زمانی که بطور صحیح انجام شود، بی خطر است و نتایج مناسب برای بیمار به همراه دارد. به هر حال، همواره هنگام فلوراید تراپی خطر مصرف بیش از حد فلوراید وجود دارد. امروزه تمام سیستم های آب رسانی بطور روزانه در ارتباط با وجود مقدار بی خطر فلوراید در آب شهری کنترل می شوند. علاوه بر این لازم است والدین استفاده از تمام محصولات حاوی فلوراید مثل خمیر دندان را در خانه تحت کنترل خود داشته باشند. به این منظور لازم است این محصولات دور از دسترس کودکان نگهداری شوند.

 

در صورتی که کودکان بیش از حد فلوراید مصرف کنند، ممکن است دچار حالت تهوع شوند. علاوه بر این مصرف بیش از حد فلوراید می تواند باعث ایجاد لکه های سفید بر روی مینا در مرحله رشد دندان ها شود. این لکه ها هنگام کامل شدن رشد دندان در دهان قابل مشاهده خواهند بود. در صورت وجود نگرانی درباره این مشکلات شما می توانید با یک دندان پزشک حرفه ای مشورت کنید. دندان پزشک می تواند محصولات حاوی فلوراید مناسب برای مصرف کودک به شما پیشنهاد دهد.

 

مقداری سمی مصرف فلوراید بر اساس وزن فرد تعیین می شود. برای مثال، دوز سمی فلوراید برای یک کودک ۸ ساله با وزن ۴۵ پوند برابر با ۶۵۵ میلی گرم است. این موضوع در حالی است که در یک لیوان آب ۸ اونسی معمولاً ۰٫۲۵ میلی گرم فلوراید وجود دارد. یک مقدار عادی از خمیر دندان که بطور معمول برای مسواک زدن استفاده می شود حاوی ۰٫۲۴ میلی گرم فلوراید است. در نتیجه با توجه به اینکه محصولات حاوی فلوراید به مقدار کم مصرف می شوند، احتمال دریافت بیش از حد فلوراید و سمی شدن این ماده در مصارف خانگی بسیار بعید است.

 

هزینه و قیمت فلوراید تراپی

هزینه فلوراید تراپی به نسبت کمتر از اکثر درمان های دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان بوده و مورد استفاده برای درمان پوسیدگی دندان مثل پر کردگی و سایر موارد مانند آن است.

هزینه در کلینیک ما پس از معاینه اولیه به اطلاع شما خواهد رسید.

 

دسته بندی : دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *