آیا جرم گیری دندان ضرر دارد

آیا جرم گیری دندان ضرر دارد

 

آیا جرم دندان را با مواد سفیدکننده می توان پاک کرد ؟

جرم در واقع رسوبی است که روی دندان‌ها و لثه تشکیل می‌شود و نه‌تنها باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود بلکه رنگ و سلامت دندان‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند به پوسیدگی آنها و بروز بیماری‌های لثه منجر شود. البته افرادی که زیاد چای و قهوه مصرف می‌کنند و سیگار می‌کشند زودتر دچار جرم دندان خواهند شد. پس به نوعی باید جرم دندان‌ها را از بین ببریم.

جرم در اثر مسواک نزدن، نخ نکشیدن و باقی ماندن پلاک میکروبی بیش از یک شبانه‌روز، روی دندان و معمولن در محل اتصال لثه تشکیل می شود.

یشتر مردم فکر می‌کنند جرمگیری مینای دندان‌ها را از بین می‌برد و زمینه بروز پوسیدگی‌ را فراهم می‌کند در حالی که جرم دندان علاوه بر این‌که برای لثه و بافت‌های نگهدارنده دندان مضر است، محلی برای تجمع و تکثیر میکروب‌ها به حساب می‌آید و فقط با جرمگیری می‌توان این مشکل را حل کرد.

هر شش ماه یکبار می‌توان دندان‌ها را جرمگیری کرد، اما همه افراد باید حداقل سالی یک بار این کار را انجام دهند.

جرمگیری چگونه انجام می‌شود؟

– جرم اتصال قوی با مینا دارد و با مسواک و وسایل بهداشت خانگی قابل حذف نیست، بلکه نیاز به ابزار ویژه دارد.

– اگر جرم از دندان حذف نشود، بهترین جا برای فعالیت میکروب فراهم می‌شود که مواد اسیدی خود را آزاد می کنند. تورم و قرمزی لثه اولین علایم حضور جرم های ریز زیر لبه لثه، داخل شیار دور دندان است.

– برای جرم گیری، قلم های دستی قدیمی، شامل اسکیلر و کورت کارآیی عالی دارند، اما به دلیل گرانی و دشواری امروزه در دندانپزشکی مرسوم نیست و دندانپزشک با دستگاه برقی اولتراسونیک (ماورای صوت) به نام کاویترون در مطب جرم گیری می کند.

– اگر خود شخص با پودر ساینده یا هر ماده و وسیله‌ای اقدام به حذف جرم کند، پیش و بیش از جرم، به مینای دندان خود صدمه خواهد زد. صدمه به مینا قابل جبران نیست و این لایه دندان هرگز خودبخود بازسازی نمی‌شود.

– حضور جرم روی دندان نه تنها کمک به لانه‌گزینی میکروب و عامل بیماری پریو (لثه)، پوسیدگی دندان و بو ی بد دهان است، بلکه سطح مینا را نیز زبر می‌کند. پس از حذف جرم‌ها، خشونت و زبری مینا باقی می‌ماند.

– پس از جرم‌گیری، ضروری است که با برس، لاستیک و خمیر های مخصوص (خمیر پروفیلاکسی)، سطح مینا توسط دندانپزشک پرداخت و صیقلی شود تا چسبندگی آن برای پلاک_میکروبی کاهش یابد. اگر پس از جرم‌گیری برساژ انجام نشود، دندان خیلی زود جرم می‌گیرد

 

هزینه جرم گیری دندان چقدر است ؟

جرمگیری و پالیش بسته به میزان جرم و نوع پالیش و دندانپزشک دارد که این کار را دندان پزشک متخصص انجام می دهد یا دندانپزشک عمومی یا بهداشتکار دوره بسته به تخصص هزینه جرم گیری تعیین می شود. با این حال بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان ممکن است هزینه جرم گیری باشد.

 

 

 

برچسب ها: جرم گیری دندان

 

دسته بندی : دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *